Posted by on October 2, 2018

I slutet av 1940-talet blev två unga italienska nunnor introducerade för Montessoripedagogiken. De reste till Rom där de träffade Maria Montessori själv som delade med sig av sin kunskap. Nunnorna reste tillbaka till Milano och där började historien om Casa dei Bambini M.  Virgillito.

Casa dei Bambini

70 år senare var Louise på Prästkragen Montessoriförskola på rast och av en händelse hittade hon bilder från ett gammalt reportage i Sköna hem. Miljöerna på bilderna var så vackra att hon skickade dem vidare till Anni. Nu var det Annis tur att gå på rast och när hon kom tillbaka sa hon ”Jag tycker att vi åker dit!”. Vi googlade runt lite och hittade ett stipendie, Erasmus+. Anni var pedagogernas representant i stipendiegruppen och bollade vidare till dem.

Efter ett idogt arbete av både stipendiegruppen och pedagogerna var vi tillslut i hamn och fick stipendiet beviljat våren 2018. Med hjälp av ett ytterligare bidrag från Prästkragen kommer nu alla 9 som arbetar på Prästkragen att kunna göra vår resa den 10-14 oktober. Tre stycken åker redan på onsdagen och de andra följer efter på torsdagen.

Vi kommer att göra studiebesök båda dagarna och observera Casa dei Bambinis verksamhet och miljöer. Vi har redan innan bestämt olika områden som vi kommer att koncentrera oss lite extra på. Där ingår t.ex. utemiljö, språk, Montessori och hälsa.

Som en del av vårt uppdrag inom Erasmus + ska vi dokumentera och sprida våra nya observationer och kunnande. Vi har därför valt att starta den här bloggen så man via den kan följa vårt äventyr.

Välkomna att följa vårt äventyr!

Posted in: Milano

Comments

 1. Alexandra (Loves och Leos mamma)
  October 4, 2018

  Leave a Reply

  Jag tycker att det är helt fantastiskt roligt att ni ska åka på denna resa!! Trevlig resa! 😊

 2. Karin Björklund
  October 9, 2018

  Leave a Reply

  Trevlig resa! Det ska bli så roligt att följa er!

 3. Jennie (Lilys mamma)
  October 9, 2018

  Leave a Reply

  Skall bli så kul att följa er resa på bloggen! Hoppas och tror att ni kommer att få det fantastiskt!

 4. Lisa (Novas mamma)
  October 11, 2018

  Leave a Reply

  Njut av Er resa tillsammans och den vackra miljön. Härligt att ni fick möjlighet att komma iväg på detta äventyr <3

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*